Ακροφύσιο Venturi

Τα ακροφύσια venturi αποτελούν καινοτομία στον τομέα του ψεκασμού καθώς δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες, πετυχαίνοντας χαμηλή αερομεταφορά και εξαιρετικά καλή κάλυψη καθώς δημιουργούν μεγάλες σταγόνες που περιέχουν φυσαλίδες.

Πως λειτουργεί το ακροφύσιο venturi

akrofysio-venturi-1Τα ακροφύσια venturi, αποτελούνται από 2 κυρίως τμήματα, το μπεκ ψεκασμού και το ακροφύσιο. Η οπή του μπεκ ψεκασμού καθορίζει τη ροή και επομένως το μέγεθος του μπεκ καθορίζει το μέγεθος του ακροφυσίου venturi. Το μπεκ είναι επίσης το τμήμα όπου ο αέρας εισέρχεται στη ροή του υγρού, χρησιμοποιώντας την Αρχή λειτουργίας Venturi. Αέρας και υγρό αναμιγνύονται, δημιουργώντας μεγαλύτερες σταγόνες με φυσαλίδες αέρα μέσα τους.

Το δεύτερο εξάρτημα ενός ακροφυσίου venturi είναι το ακροφύσιο διανομής, το οποίο είναι υπεύθυνο για το σχήμα της δέσμης. Τα σταγονίδια με φυσαλίδες αέρα που παράγονται από το ακροφύσιο venturi είναι πολύ μεγαλύτερα από τα κανονικά σταγονίδια ενός απλούακροφυσίου για το ίδιο μέγεθος και πίεση.

Πως επηρεάζουν τα ακροφύσια Venturi την κάλυψη.

akrofysio-venturi-2Όταν τα σταγονίδια που περιέχουν αέρα χτυπήσουν πάνω σε μια επιφάνεια, για παράδειγμα ένα φύλλο, οι φυσαλίδες σκάνε και μοιράζουν πολύ μικρότερα σταγονίδια σε όλη την επιφάνεια, βελτιώνοντας σημαντικά την κάλυψη. Οι μεγάλες σταγόνες παρέχουν καλύτερη διεισδυτικότητα, ακόμα και σε πολύ πυκνά φυλλώματα. Τα σταγονίδια που εκρήγνυται εγγυώνται εξαιρετική κάλυψη, κάποιες φορές ακόμα και στο κάτω μέρος των φυλλωμάτων.

Πλεονεκτήματα των Ακροφυσίων Venturi.

1.Μείωση της πιθανότητας αερομεταφοράς εώς και 90%, ανάλογα το μέγεθος του ακροφυσίου.
2.Ίδια αποδοτικότητα/κάλυψη όπως τα τυπικά ακροφύσια
3.Εξαιρετική διεισδητικότητα
4.Οι εφαρμογές ψεκασμού είναι περισσότερο ανεξάρτητες από τις καιρικές συνθήκες
5.Μειωμένη μόλυνση του περιβάλλοντος και των γειτονικών καλλιεργειών ή ανθρώπων.